2024. május 10. - Ármin, Pálma

Országos ökumenikus ifjúsági program

Országos ökumenikus ifjúsági program kezdődik "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezéssel pénteken; a fiatalok három napon át közhasznú feladatokat végeznek - közölte Spányi Antal megyés püspök hétfőn Székesfehérváron.
2008. október 20. hétfő 15:44 - Hírextra
Nobilis Márió ifjúsági referenssel és Bence András evangélikus lelkésszel közösen tartott sajtótájékoztatóján a püspök elmondta: a program az Ökumenikus Ifjúsági Iroda koordinációjával, a három nagy keresztény egyház (katolikus, református, evangélikus) ifjúsági bizottságának és szeretetszolgálatának együttműködésével valósul meg.

A bekapcsolódó fiatalok 72 órán, vagyis három napon át szociális, karitatív, ökológiai és fejlesztési feladatokat végeznek "kompromisszum nélkül", azaz anélkül, hogy előzetesen tudnák, mi lesz a tennivalójuk.

Az Ausztriából indult, Magyarországon már másodszor meghirdetett, s az egész országra kiterjedő program célja, hogy felelős életre nevelje a fiatalokat, s hogy akkor, amikor "annyit szenvedünk a szembenállás miatt", a résztvevők példát mutassanak az összefogásból, s annak erősítéséből - mondta Spányi Antal.

A fiatalok vállalják, hogy 72 órát adnak az életükből másoknak - hangsúlyozta Nobilis Márió. Éppen ezért nagy a felelősségük azoknak, akik a 72 óra kompromisszum nélkül projektjeit megszervezték - tette hozzá Bence András.

Fejér megyében kétszáznál több fiatal csatlakozott a programhoz. Székesfehérvárott növényeket ültetnek, az egyik főút mentén szemetet gyűjtenek, rendbe hoznak egy temetőt, s képeket festenek az epilepsziás gyermekek orvosi rendelőjének a falára. Ellátogatnak idősotthonokba, beszélgetnek az ott lakókkal, s énekléssel, előadással igyekeznek örömet szerezni nekik. Munka után a fiatalok közös programokon cserélik ki tapasztalataikat, értékelik az elvégzett feladatokat.

A program bonyolítását tapasztalatcserére érkező külföldi fiatalok is figyelemmel kísérik. Azok pedig, akik még ezután szeretnének jelentkezni, a www.72ora.hu weboldalon, illetve a lakóhelyükön lévő koordinátoroknál tehetik ezt meg - hangzott el a sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását