2024. április 25. - Márk

Comunitas Fortissima - általános vita

Amennyiben nagy egyetértés mutatkozik, a kormány nem ellenzi azt a törvényjavaslatot, amely Kercaszomor település számára a Comunitas Fortissima, azaz a legbátrabb falu címet adományozná - mondta Keller László pénzügyi államtitkár a javaslat hétfői általá
2008. október 20. hétfő 23:24 - Hírextra
A Vas megyei Kercaszomort 1919-ben szerb-horvát-szlovén csapatok szállták meg, azonban a település lakossága szembeszállt velük, és ennek eredményeként 1922-ben újra Magyarországhoz csatlakozhattak.

V. Németh Zsolt (Fidesz), a javaslat egyik előterjesztője elmondta: az indítványt négy párt, az MSZP, az MDF, a KDNP és a Fidesz képviselői jegyzik.A cím adományozását a vasi közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület is támogatta - tette hozzá.

Bebes István (Fidesz) felszólalásában hangsúlyozta, már Vas megyében is elismerték e település lakóinak bátor harcát és kiállását Magyarország mellett. Az őrségi települést a hűség városához, Sopronhoz, valamint a Civitas Fortissima, azaz a legbátrabb város címét viselő Nógrád megyei Balassagyarmathoz hasonlította.

Itt egy gesztusról van szó, ami a településnek nagyon sokat jelentene - fűzte hozzá.Az általános vitát a levezető elnök, Harrach Péter lezárta, a következő ülésen várhatóan a törvényjavaslat elfogadásáról döntenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását