2024. május 17. - Paszkál

Az SZDSZ nem akarja a Robin Hood-adót

Az SZDSZ továbbra sem akar Robin Hood-adót, de azért szavazta meg a törvényjavaslat részletes vitára bocsátását, mert valóban versenyképesebbé tenné a távhőszolgáltatást - mondta Lakos Imre, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-nek hétfőn.
2008. október 20. hétfő 20:20 - Hírextra
A Robin Hood-adót is bevezető törvényjavaslathoz van olyan módosító indítványunk, amely kiveszi az előterjesztésből az adóra vonatkozó részt - szögezte le Lakos Imre. Szerinte azonban szolgálni kellene azt a célt, amelyet a törvény a címe is kifejez: a távhőszolgálatatás versenyképesebbé tételét.
Ha a parlament megszavazná a liberális módosító javaslatokat, akkor részünkről megszavazható lenne a törvény - mondta a frakcióvezető-helyettes. Ezek: a kormány ne támogassa a távhőről való leválást, ne legyen mindenható a Magyar Energiahivatal az energiaár-megállapításban, legyen szakmai alapú árképzés, ne legyen Robin Hood-adó.

A liberális politikus szerint a Robint Hood-adó nem teszi versenyképesebbé a távhőt, nem old meg semmit, az adóból beszedendő pénzt a költségvetésben is meg lehetne találni.Lakos Imre szerint az ellenzéki pártok "sumákolnak" az ügyben, mert például a gazdasági bizottságban nem támogatták az SZDSZ-es indítványt, a részletes vitára bocsátást viszont igen, most pedig a három másik ellenzéki frakció nemmel szavazott.

A parlament hétfőn 203 igen szavazattal bocsátotta részletes vitára a távhőszolgálatatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényjavaslatot. Az MSZP mellett az SZDSZ is igennel voksolt. Az eddigi vitákból kiderült: csak a kormánypárt támogatja a Robin Hood-adó, a négy ellenzéki párt elutasítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását