2024. május 2. - Zsigmond

Módosíthatják a devizahitelek futamidejét

A devizahitelekkel kapcsolatos kormányzati intézkedések egyike lehet a futamidők módosítása. Erről Veres János pénzügyminiszter beszélt vasárnap Budapesten újságíróknak az MSZP választmányának ülése előtt.
2008. október 19. vasárnap 12:44 - Hírextra
Támogatásról nincs szó - közölte a tárcavezető a hitelekkel összefüggésben, de részletekbe nem kívánt bocsátkozni, mert még nincs végleges álláspont a kérdésben.

Kérdésre válaszolva Veres János megerősítette, hogy az egyik variáció lehet a futamidők kitolása, de mint mondta, még vizsgálják ezt a lehetőséget, és szerdán döntenek az intézkedésekről.

A pénzügyminiszter kitért arra, hogy a Fidesz-kormány idején egyetlen évben sem emelkedett a családi pótlék, most azt tervezik, hogy megemelik ennek az ellátásnak az összegét, de csak 2009 szeptemberétől.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szombati nemzeti csúcson arról beszélt, a kormány azt tervezi, hogy segítséget nyújt a devizahitellel rendelkezőknek, és az ezzel kapcsolatos javaslat jövő szerdán kerülhet a kormány elé.

A kormányfő szerint nem költségvetési forrásból, hanem a hitelszerződések átalakításával segítenék, hogy a törlesztő részletek ne növekedjenek drasztikusan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását