2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megkurtítják a jövő évi Universiade programját

Megkurtítják a jövő évi belgrádi Universiade programját és a résztvevők számát, mert Szerbia nem tud felkészülni arra, hogy az eredetileg elképzelt formában rendezze meg a játékokat.
2008. október 19. vasárnap 16:16 - Hírextra
A 2009. július 1. és 12. közötti, 25. egyetemi és főiskolás seregszemlén a tervezett 21 helyet csak 15 sportág szerepel, s nem 13 ezer, hanem csak 8500 sportoló indul rajtuk - jelentette be az Universiade szervezőbizottsága a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetséggel (FISU) egyetértésben.

A házigazdák kötelezettséget vállaltak arra, hogy pontos költségvetést készítenek, biztosítva ezzel, hogy a játékok lebonyolításának színvonala megfeleljen a nemzetközi szövetség minimális követelményeinek. A FISU egyik képviselője hamarosan Belgrádba érkezik, s a játékok végéig ott is marad, hogy ellenőrizze a rendezők munkáját.

Abban, hogy George E. Killian FISU-elnök nem kezdeményezte a játékok elvételét Belgrádtól, döntő szerepük volt azoknak a biztosítékoknak, amelyeket az elmúlt napokban kapott Bozidar Djelic szerb miniszterelnök-helyettestől, Snezana Samardzic-Markovic ifjúsági és sportminisztertől, valamint Dragan Djilas főpolgármestertől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását