2024. március 19. - József, Bánk

Negyedik lett uszonyosúszónk

A negyedik helyen végzett pénteken az uszonyosúszó Kanyó Dénes a tajvani Kaohsziungban zajló Világjátékokon.
2009. július 24. péntek 22:28 - HírExtra
A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a csütörtökön négyszázon bronzérmes Kanyó, 200 méteren csupán nyolc századdal maradt le a dobogóról, míg Kókai Dániel ugyanebben a számban ötödik helyen zárt.

A nők 100 méteres viadalán Székely Lilla hatodik lett, a délelőtti selejtezőben országos csúcsot úszott, de ezt a fináléban már nem tudta megismételni. A Kókai, Kanyó, Kövy Bence, Joszt Ádám összeállítású 4x100-as férfi váltó hatodik helyen végzett. Wirtz Melinda 400 méteren nyolcadik lett, így a magyar csapat Kanyó révén egy bronzéremmel és hét országos csúccsal zárta a Világjátékokat.

"Nagyon szép eredményeket értek el a versenyzők, melyek közül kiemelkedett Kanyó Dénes harmadik helyezése" - értékelte az uszonyosúszók összteljesítményét Ludvigh Zoltán szövetségi kapitány. "Külön öröm, hogy valamennyi versenyző megjavította egyéni legjobbját."

Ezúttal kevésnek bizonyult a magyar aerobikos gyakorlata a fináléra: Roik Zsolt harmadiknak mutathatta be produkcióját a Cultural Centerben rendezett selejtezőben. A bírók nem értékelték magasra a gyakorlatot: a döntős reményekkel Tajvanra érkező Roik hetedik helyen végzett 19,750-es pontszámmal, így nem jutott döntőbe.

A Kaohsiung Arénát elfoglalták a versenytáncosok, ahol egyszerre rendezték meg a standardtáncok viadalát, és az akrobatikus rock and rollosok selejtezőjét. Mindkét fronton volt magyar érdekeltség: László Csaba és Mikes Anna a kilencedik helyre táncolta be magát az öt standardtáncban, a rokisoknál Horváth Márk és Szabó Kata egyenes ágon, Horváth Miklós és Kis Katalin pedig a reményfutamban harcolta ki a szombati 12-es mezőnyben való részvételt. Utóbbi párosnak egy sérüléssel is meg kellett birkóznia, de Kis Katalin izomhúzódását Venczel József gyúró villámgyorsan orvosolni tudta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását