2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Program az erőszakmentes iskoláért

A budapesti józsefvárosi önkormányzat új pedagógiai szolgáltatásként programot indított az erőszakmentes iskoláért, saját finanszírozásában.
2008. október 18. szombat 11:41 - Hírextra
A program elindításáról még áprilisban döntöttek, eddig példaként három VIII. kerületi általános iskolában próbálták ki - mondta az MTI-nek szombaton Kocsis Máté alpolgármester, aki ennek beindítását kezdeményezte.

A programban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is részt vállal, elsősorban jogi segítséget nyújt a képzésben résztvevőknek - közölte Kerpen Gábor, a szakszervezet elnöke, hozzátéve, hogy a program mintaértékű lehet az egész ország számára.

Kocsis Máté elmondta, hogy a program célja az erőszakmentes konfliktuskezelési technikák elsajátítása, a tanár-gyermek-szülő bizalmi kapcsolatának elmélyítése, a pedagógusok ismereteinek bővítése.

A programban részt vesz az Összjáték Alapítvány; tapasztalt szakemberei vezetik a foglalkozásokat.
Trénerek, pszichológusok, család terapeuták, mentálhigiénés szakemberek segítenek a józsefvárosi iskolákban a konfliktusok megoldásában, illetve az iskolai erőszak megelőzésében.
Kocsis Máté elmondta, hogy egy éven belül a programot elterjesztik Józsefváros összes általános iskolájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását