2024. április 28. - Valéria

Egri "kórházvédők" tüntettek a Sándor-palota előtt

Egri "kórházvédők" tüntettek szombat délelőtt a budai Várban a köztársasági elnöki palota előtt, hogy a HospInvest ne vehesse át a Heves megyei város kórházának működtetését; a kórházi dolgozók érdekképviselete petíciót juttatott el Sólyom László köztársa
2008. október 18. szombat 14:28 - Hírextra
Szabó Pál, a magukat kórházvédőknek nevezők elnöke a demonstráción úgy fogalmazott: már minden jogi lehetőséget kihasználtak, hogy megakadályozzák a szocialista vezetésű közgyűlés "államellenes döntését", hogy ne egy nem magyar érdekeltségű bank által finanszírozott cég üzemeltethesse az egri kórházat. A HospInvestnek már több intézménye tönkrement, és az APEH is végrehajtást kezdeményezett a cég ellen. Megemlítette, már harmadik alkalommal keresik meg az állami vezetést, mert attól félnek, hogy november elsejétől az egészségügyi ellátás összeomolhat és ellátatlanul marad több százezer beteg.

A Sólyom Lászlónak címzett petícióban 721 dolgozó nevében azt kérik, hogy az orvosok és ápolók ne veszítsék el közalkalmazotti státuszukat, és az államfő vesse latba befolyását, hogy egy "nemzet-, ember- és betegellenes döntés" ne sodorhassa veszélybe több ezer ember megélhetését.

A petíciót a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik munkatársa vette át a demonstrálóktól. A megmozdulást követően a magukat kórházvédőknek nevezők és a tüntetéshez csatlakozó Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagjai a Hősök teréről rendőri kísérettel autókonvojjal indultak az egri kórház elé, hogy ott folytassák követeléseiket. Útközben megállnak Gyöngyösön és Hatvanban, ahol a HospInvest Zrt. működtet egészségügyi intézményt.

A HospInvest Zrt. november elsején venné át az egri Markhot Ferenc kórház üzemeltetését. A szocialista vezetésű Heves megyei közgyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amely alapján a következő húsz évben a HospInvest üzemeltethetné a kórházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását