2024. május 4. - Mónika, Flórián

Több százan vettek búcsút Depardieu fiától

A francia művészvilág számos személyisége; színészek, énekesek, rendezők, valamint a francia first lady és a kulturális miniszter is megjelent pénteken Guillaume Depardieu színész, Gérard Depardieu fia búcsúztatásán.
2008. október 17. péntek 18:32 - Hírextra
A Párizs közeli Bougival templomában tartott egyórás gyászmisén - amelyet az onnan kiszorult több száz gyászoló a templom falán elhelyezett óriáskivetítőn követhetett - a színészcsalád tagjai egyénként búcsúztatták el a tragikus hirtelenséggel 37 éves korában négy nappal ezelőtt elhunyt színészt.

Édesanyja, Elisabeth Depardieu felidézte "a gyermeket, majd a fiatalembert, akiről mindig az jutott eszébe az embernek, hogy vajon este hazajön-e". A szintén színésznő testvér, Julie Depardieu arról beszélt, hogy "Guillaume gyakran mondogatta, szeretné önmagát elhagyni, miközben mindenki arról álmodott, hogy egyszer rátalál". Édesapja, Gérard Depardieu fájdalmának kifejezésére Szent Ágoston vallomásaiból olvasott fel.

Az istentisztelet alatt annak a készülő albumnak a dalaiból hangzottak el részletek, amelyen Guillaume Depardieu halála előtt dolgozott.

A búcsúztatáson megjelent a francia first lady, Carla Bruni-Sarkozy nővérével és édesanyjával. Jelen volt még mások között Luc Besson, Bertrand Blier, Claude Berri és Josée Dayan rendezők, Clotilde Courau, Lou Doillon, Laura Smet, Nathalie Baye, Romane Bohringer, Jean-Paul-Rouve színészek, valamint számos zenész, újságíró és Christine Albanel kulturális miniszter.

A testi-lelki törékenységéről ismert Guillaume Depardieu a múlt héten egy romániai forgatáson lett beteg, először egy bukaresti kórházban kezelték. Vasárnap szállítottak haza Párizsba, ahol szövődményes tüdőgyulladásban hunyt el. Földi maradványait kívánsága szerint szűk családi körben a nyilvánosság előtt titokban tartott időpontban és helyen helyezik örök nyugalomra.

Guillaume Depardieu 1971. április 7-én született, hároméves korában debütált a filmvásznon már akkor híres apja oldalán a Nem is olyan rossz ember című filmben, majd több, mint húsz filmet forgatott. 1995-ben megkapta a legrangosabb francia filmes elismerést, a César-díjat az év férfi felfedezettje kategóriában.

A színészóriás apa sikerei óriási súllyal nehezedtek karrierjére és életére, ami már fiatalon lázadásra ösztönözte. Többször került a bulvárcímlapokra verekedései, kábítószer-fogyasztása és ittassága miatt. Szeptemberi budapesti látogatása során is összetűzésbe került a törvénnyel, amikor fegyverrel fenyegetett meg egy pincért és botrányosan viselkedett.

Öt évvel ezelőtt amputáltatta a fél lábát, miután egy 1995-ben elszenvedett komoly motorbalesetet követően 17 alkalommal kellett újraoperálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását