2024. május 3. - Tímea, Irma

Szombaton értékeli a MOB a pekingi olimpiát

A pekingi szereplés sportszakmai értékelése az első és legfontosabb napirendi pontja a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésének.
2008. október 17. péntek 14:35 - Hírextra
Az elnökség által tárgyalt, a sportigazgató, valamint a szakmai és tudományos bizottság által készített értékelés szerint alapvetően négy tényező befolyásolta a vártnál gyengébb szereplést: a sportegyesületi rendszer folyamatos leépülése; az edzők és sportszakemberek nem kielégítő megbecsülése; az elégtelen anyagi támogatás, illetve annak nem megfelelő ütemezése; valamint a sporttudományos és sportegészségügyi háttér hiányosságai.

Az ötkarikás játékokon szerepelt 24 sportszövetség közül hat sportág jelezte összesítésében, hogy a várakozáson alul szerepelt; az anyagi támogatással kapcsolatban 17 fejezte ki elégedetlenségét, a sportlétesítmények hiányára 12-en panaszkodtak.

A közgyűlés elé kerülő alapszabály-módosítási indítványok közül a legfontosabb az a javaslat, amely szerint a főtitkárt a következő négyéves ciklusban nem választják, hanem az elnök javaslatára az elnökség nevezi ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását