2024. május 25. - Orbán

Gyurcsány a Nemzetközi Pénzügyi Intézet vezetőjével tárgyalt

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken hivatalában fogadta a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (Institute of International Finance, IIF) ügyvezető igazgatóját - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI-vel.
2008. október 17. péntek 16:10 - Hírextra
A miniszterelnök beszámolt Charles H. Dallarának a nemzetközi pénzügyi válság nyomán Magyarországon kialakult helyzetről, az Európai Unió brüsszeli csúcsértekezletén tett magyar javaslatokról, valamint azokról az intézkedésekről, amelyeket a kormány a nemzeti bankkal és a pénzügyi szervezetek képviselőivel közösen az elmúlt napokban hozott.

A tájékoztatás szerint a befektetési szakember kedvezően értékelte a magyar intézkedéseket, a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Központi Bankkal létrejött magyar megállapodást pedig előremutatónak nevezte.

Az IIF ügyvezető igazgatója közölte: javasolni fogja partnereinek, hogy az amerikai és a nyugat-európai pénzügyi szektor stabilizálódása után segítsenek rendezni a helyzetet a közép-európai piacokon is. A közlemény arra is kitér, hogy Charles H. Dallara a pénzügyi válságot egy nyugatról indult problémaként jellemezte, amelynek okai nem a magyar gazdaságban keresendők.

Gyurcsány Ferenc és Charles H. Dallara legutóbb 2006-ban találkozott egymással. Az IIF ügyvezetőjének értékelése szerint azóta a magyar kormány nagyon jelentős eredményeket ért el az egyensúly megteremtése érdekében - olvasható a kormányszóvivői iroda közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását