2024. április 19. - Emma

Európai Erdők Hete a Gemencben is

Nyílt napokkal, ökoturisztikai programokkal készül a Gemenc Zrt. az Európai Erdők Hetére október 19-től 24-ig. A nemzetközi rendezvénysorozathoz tizenhat magyar erdészet csatlakozott.
2008. október 17. péntek 08:07 - Hírextra
Diákok segítségével kezdi meg a bajai székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság egy vágásterület felújítását Szekszárd mellett, a gemenci erdei vasút keselyűsi megállójánál október 20-án, hétfőn. Ezzel azt szeretnék jelezni, hogy fontosnak tartják azt, hogy az emberek már gyerekkorban megismerjék az erdő létrehozásának, kezelésének folyamatait. Az erdei vasútnál egy olyan tanösvényt is kialakítanak, amelynek segítségével a látogatók végigkísérhetik egy új erdő létrehozásának és fejlődésének állomásait.

Október 19-én, vasárnap amatőr természetfotósoknak szerveznek ingyenes tanfolyamot, majd 20-tól 22-ig nyílt napokon a pörbölyi Ökoturisztikai Központ várja a diákokat, akik a tanösvényeken kirándulhatnak, a központ múzeumaiban kézműves programokon, előadásokon vehetnek részt. Október 24-én Nyitott Gemenc címmel ingyenes belépéssel kínál családi programokat az Ökoturisztikai Központ. A résztvevők többek közt gyógynövényekről hallhatnak előadást, túrázhatnak a Malomtelelő-tanösvényen, a Nyéki-holt Duna tanösvényen, valamint megtekinthetik a Lassi Halászati Múzeumot, méhészeti és erdészeti kiállítást.

Az Európai Erdők Hetének magyarországi sorozatához tizenhat erdészet csatlakozott, s ugyanennyi helyszínen várják programok az érdeklődő természetbarátokat. A magyar rendezvények október 18-án, szombaton Budapesten, a Vajdahunyad várában szakmai konferenciával, majd mások mellett interaktív élménypályával kezdődnek. A programokról a www.erdo.hu című honlap ad részletes tájékoztatást.

Az Európai Erdők Hetét negyvenhat európai ország erdőkért felelős minisztereinek elhatározására rendezik. A résztvevő országok 2007. november 5-én, az Európai Erdők Védelme Varsói Miniszteri Konferenciáján vállalták, hogy saját rendezvényekkel kapcsolódnak a közös sorozathoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását