2024. május 5. - Györgyi

Megszorító intézkedéseket vezettek be

A hódmezővásárhelyi önkormányzat megszorító intézkedéseket vezetett be és elrendelte a pénzügyi tartalékképzést csütörtöki rendkívüli ülésén. A döntéseket a pénzügyi-gazdasági válság elhúzódásával indokolták.
2008. október 16. csütörtök 14:30 - Hírextra
Lázár János polgármester indítványára a közgyűlés egyhangúlag megszavazta, hogy az önkormányzat október 15-ével minden kötelezettségvállalást felfüggeszt. A kötelező tartalékképzést az önkormányzati intézményeknél és gazdasági társaságoknál rendelték el.

Utasították az önkormányzati intézményeket és a városi érdekeltségű gazdasági társaságokat a személyi és dologi kiadások csökkentésére, a folyamatban lévő fejlesztések áttekintésére. Minden intézmény és cég köteles október 31-ig javaslatot tenni költségei csökkentésére.

Elrendelték valamennyi önkormányzati érdekkörbe tartozó intézménynél, gazdasági társaságnál a nem kötelező béren felüli juttatások megvonását.Emellett a jegyző utasítást kapott arra, hogy az önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciójának összeállításában csak a törvény szerint kötelező önkormányzati feladatok és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések finanszírozása szerepelhet. A jegyző feladata a szociális kiadások áttekintése, a jelenlegi gazdasági válsághoz igazodó új segélyezési program kidolgozása is.

A képviselő-testület pedig, a helyzetértékelést követően, lépéseket tesz a válságba kerülő gazdasági vállalkozások megmentésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását