2024. május 2. - Zsigmond

Csak Magyarország számít

Most Magyarország számít, nem pedig a pártos csatározások - reagált Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtökön az MTI-nek a Fidesz elnöke, Orbán Viktor által előző napon elmondottakra.
2008. október 16. csütörtök 15:10 - Hírextra
A szóvivő leszögezte: a miniszterelnök nem a sárdobálással foglalkozik, hanem dolgozik a magyar vállalatok és az emberek védelme érdekében. A szükséges intézkedésekről szerdán az Európai Unió csúcsértekezletén tárgyalt, csütörtökön pedig már ismét folyamatosan itthon egyeztet - tette hozzá Daróczi Dávid.

A Fidesz elnöke szerdán Brüsszelben azt mondta: arra kérte az európai néppárti vezetőket, hogy támogassák a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által a pénzügyi válsággal kapcsolatos vitában az EU-csúcsértekezlet elé kerülő javaslatokat.

Orbán Viktor közölte: tárgyalt is Magyarországról "néhány nagyobb ország vezetőjével", és elmondta nekik: a magyar parlament nagyobb pártjai - itt saját pártja nevében tud beszélni - támogatják a javaslatokat.

"Arra nem tudok garanciát vállalni, hogy komolyan is veszik a magyar miniszterelnököt" - jegyezte meg a Fidesz elnöke. Hozzátette: "a magyar, aki hazudik - ez a beceneve a miniszterelnöknek, tehát így beszélnek rólunk".

Orbán Viktor hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem Brüsszelben kell megoldani Magyarország problémáit. Szerinte az egyik legfontosabb dolog a bizalom helyreállítása, hiszen Magyarországon hitelességi válság van, és ezzel a szocialista párt "láthatóan nem tud megküzdeni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását