2024. május 6. - Ivett, Frida

Boross szerint el kell menni a nemzeti csúcsra

A nemzeti csúcsot nem így hívta volna össze, de el kell rá menni - mondta Boross Péter volt miniszterelnök csütörtökön a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában.
2008. október 16. csütörtök 09:20 - Hírextra
Az MDF-es politikus beszélt arról is a műsorban, hogy Vas János "nem jókedvében" távozott az MDF-frakcióból, és a Tisztelet Társasága által delegált képviselő a párton belül ezt nem is titkolta.
Azzal kapcsolatban, hogy Almássy Kornél MDF-elnök akart lenni, Boross Péter azt mondta: a "reményekre jogosító fiatalembert" erre a posztra még nem érlelte meg az idő. A politikus szerint Almássy már nem lehet tagja az MDF-nek. Hozzátette: el kellett volna fogadnia azt a gesztust, hogy egy ideig háttérbe vonul.

Boross Péter arról is beszélt, hogy egy "vadidegen személy" felkereste az MDF két vezető személyiségét, és eléjük tett egy MDF-elnökségi névsort, azzal, hogy "ebben a fiatalemberben csalódtak, ezt levennék a napirendről". Tehát az MDF-et megkereste egy ismeretlen személy, hogy a párt elnökségében kit szeretne látni - magyarázta.

Azzal kapcsolatban, hogy Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő hétfőn csatlakozott az MDF-frakcióhoz, a volt miniszterelnök azt mondta: benne kisgazda vonzalom él, ezért örül, hogy Lengyel belépésével a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) közelebb került pártjához.
A hétfői tájékoztatás szerint a frakcióhoz csatlakozásról Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője, Atyánszky György, az FKNP főtitkára és Lengyel Zoltán képviselő, az FKNP elnökségi tagja írt alá megállapodást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását