2024. április 29. - Péter

Új megyei SZDSZ-elnök

Novák Éva lett az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének új elnöke, erről a megyei választmány döntött - értesült az MTI. Az új elnök ezt megerősítette, ugyanakkor hétfőre ígért részletes tájékoztatást a választásról és terveiről.
2008. szeptember 5. péntek 15:03 - Hírextra
A távirati iroda információi szerint T. Asztalos Ildikó eddigi megyei elnök nem vállalta a jelöltséget, ezért választott új elnököt az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Novák Éva csupán annyit közölt az MTI-vel, hogy vállalkozó, 1998-tól kötődik szorosabban az SZDSZ-hez, 2003-tól tagja a pártnak.

T. Asztalos Ildikó idén februárban került az érdeklődés középpontjába, amikor a HírTV interjút közölt Köteles Péter miskolci vállalkozóval. A férfi, akinek a hangját elváltoztatták a riportban, azt mondta, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását.

A vállalkozó arról beszélt, hogy néhány Borsod megyei küldött hiányzott a választásról, helyettük rendezők és szimpatizánsok voksoltak. "Hallottam, hogy a T. Asztalos Ildikó mondta nekik, hogy húzzátok be gyorsan Kókát, meg van vele beszélve" - nyilatkozta a csatornának a miskolci vállalkozó.

Köteles Péter később a Boon nevű portálnak azt mondta, hogy a csalás, hamisítás vádját továbbra is fenntartja, de elképzelhetőnek tartja, hogy Fodor Gábor és Kóka János erről nem tudtak.
T. Asztalos Ildikó visszautasította a vádakat. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a liberális párt tavalyi elnökválasztása után senki nem kérdőjelezte meg az eredményt, sem a nyertes, sem a vesztes nem vonja kétségbe azt, az tiszta választás volt.

Az SZDSZ vezetői végül a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökét bízták meg egy vizsgálat lefolytatásával. A Jüttner Csaba által vezetett bizottság jelentése szerint négy Borsod megyei küldött nem vett részt a küldöttgyűlésen egyik napján sem, de a Fővárosi Bírósághoz benyújtott jelenléti íven az ő nevük mellett is aláírások szerepelnek. T. Asztalos Ildikó nem fogadta el a jelentés állításait.

Márciusban kiderült, hogy a párt szabolcsi küldöttei között is volt olyan, aki nem jelent meg az előző évi elnökválasztáson, mégis szerepelt a neve a tisztújítási jegyzőkönyvben.Végül az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést hívott össze, ahol júniusban Fodor Gábort választották elnökké.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását