2024. március 29. - Auguszta

Intelligens kisautó

A Budapesti Műszaki Főiskola újabb támogatóval kötött együttműködési megállapodást: az intézmény az elkövetkező két évben 15 millió forintos projektmegbízást kap a Bosch Budapesti Fejlesztési Központtól - tájékoztatta a társaság az MTI-t szerdán.
2008. október 15. szerda 14:36 - Hírextra
A megállapodás keretében a cég fejlesztési központja egy úgynevezett "Smart and Small Car", intelligens kisautó fejlesztésével bízza meg az intézményt.

Fodor János, a Budapesti Műszaki Főiskola stratégiai és tudományos rektorhelyettese a megállapodás szerdai aláírása után úgy fogalmazott: a felsőoktatási intézmény örömmel vette a cégcsoport megkeresését, hiszen ritkán adódik alkalmuk olyan kreatív feladatok meghirdetésére, amelyek a legtehetségesebb diákokat is komoly próbára teszik.

A vállalat érdeklődése egyértelműen jelzi, az intézményben magas szintű képzés folyik, amely a világ legnagyobb autóipari beszállítója számára is megfelelő alapot nyújt az együttműködéshez - mutatott rá.

Thomas E. Beyer, a cégcsoport magyarországi képviselője és a rektorhelyettes megegyezett abban, hogy a következő két év során a projektre összesen 15 millió forint anyagi támogatást nyújt a vállalat, és folyamatos konzultációval, szakkönyvekkel segíti az intelligens kis autó megépítését célzó programot. Thomas E. Beyer azt mondta: a vállalat egyik legfontosabb hosszú távú célkitűzése, hogy a műszaki felsőoktatásban tanuló tehetséges diákokat megtalálja és támogassa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását