2024. május 16. - Mózes, Botond

Illegális gázolajrakományt találtak egy hajón

Érsekcsanád-Kalocsa térségében 37.200 liter jelölt gázolajat találtak egy gazdasági társaság szórakozásra használt hajóján a Dunán - közölte az MTI-vel a vám- és pénzügyőrség szerdán.
2008. október 15. szerda 13:55 - Hírextra
A vám- és pénzügyőrség pécsi mélységi ellenőrzési csoportjának hajózó járőrei megállapították, hogy a magyar honosságú hajó üzemanyagtankjában talált jelölt gázolaj a jövedéki törvény értelmében kizárólag kereskedelmi célú személy- és teherszállításra használható fel - áll a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága szóvivőjének a közleményében.

Sipos Jenő ezredes közlése szerint az ellenőrzés során nem tudták bemutatni a hajóbizonyítványt, amelyből megállapítható lett volna, hogy a hajó jogosult-e a jelölt gázolaj felhasználására, továbbá a megtalált gázolaj eredetét sem tudták igazolni, ezért a vámhatóság a gázolajat és a hajót lefoglalta és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indított.

A lefoglalt gázolaj értéke meghaladja a 11 millió forintot, a lefoglalt hajó értéke 15 millió forint, a várható jövedéki bírság összege több mint 16 millió forint - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását