2024. április 18. - Andrea, Ilma

Precedens értékű gyógyszertámogatás-per

Precedens értékű pert indított a magyar állam ellen egy nagyatádi rokkantnyugdíjas; Seres István azt sérelmezi, hogy mindössze hatezer forint gyógyszertámogatást kap, holott a havi gyógyszerköltsége ennek többszöröse, meghaladja a 20 ezer forintot.
2008. október 14. kedd 13:51 - Hírextra
A Somogy Megyei Bíróság kedden másodjára tárgyalta az ügyet, ám végleges döntés most sem született, ugyanis a bíróság előbb az Alkotmánybíróságtól kér felülvizsgálatot és állásfoglalást a szociális törvény gyógyszertámogatásról szóló passzusairól. (Jelenleg a jegyző, illetve közigazgatási hivatal által megítélhető gyógyszertámogatás a törvény szerint legfeljebb 6 ezer, illetve 12 ezer forint lehet.) A döntésig a per tárgyalását a bíróság felfüggesztette.

A bíróság ideiglenes intézkedésként a rendelkezésre álló szakvélemények alapján hatályon kívül helyezte az eddigi gyógyszerkeret megállapításáról szóló határozatot, és indokoltnak látja a per befejezéséig is a maximális 12 ezer forint megállapítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását