2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Brüsszelben lobbizik a főváros a 4-es metró uniós támogatásáért

Interaktív kiállításon mutatják be a brüsszeli döntéshozóknak novemberben és decemberben a 4-es metró projektet és Budapest egyéb közlekedésfejlesztési terveit - nyilatkozta a városháza kommunikációs igazgatója kedden az MTI-nek.
2008. október 14. kedd 13:48 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet kedden prezentációt tekintett meg a tervezett kiállításról. Az Európai Parlamentben és több más helyszínen is bemutatandó kiállítás célja, hogy az uniós támogatásról szóló szakmai pályázat pénzügyi és műszaki dokumentációja mellett kiegészítő információkat is kapjanak az unió illetékesei a magyar főváros fejlesztési terveiről és az egyes projektekről.

Az MTI városházi információja szerint a kiállítás koncepciójának kidolgozásába a főpolgármester felkérésére bekapcsolódott Balázs Péter korábbi EU-nagykövet is. A prezentációt a 4-es metró pr-ügyeit intéző Sawyer Miller és Group terjesztette elő. A fővárosi önkormányzat a 294 milliárd forint támogatási kérelméhez mintegy 220 milliárdos támogatást remél - rögzíti a kabinet elé benyújtott anyagában Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes.

Nem tárgyalt a kabinet a 4-es metró építésének 3. negyedévi helyzetéről szóló jelentésről. Hagyó Miklós ezt további egyeztetések és módosítások után terjeszti majd a kabinet és a Fővárosi Közgyűlés elé - közölték a kabinetülés részvevői.

Egyetértett a kabinet a BKV részére májusban biztosított 9,7 milliárd forint önkormányzati fejlesztési támogatás felhasználásáéról szóló javaslattal, ami ezután a hó végén a közgyűlés elé kerülhet. Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a keretből 3,5 milliárdot járműfelújításra, 2,9 milliárdot jármű- és légkondicionáló beszerzésre, 1,8 milliárdot pályafelújításra, 600 milliót mozgólépcső felújításra, 508 milliót egyéb infrastrukturális felújításokra, 400 milliót pedig uniós projektek előkészítésére költöttek.

Az MTI információi szerint a BKV-nak a kabinet elé benyújtott javaslatában szereplő táblázatok több helyen módosultak a támogatási szerződéshez képest, ennek ismertetésére azonban nem tér ki az anyag.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását