2024. május 9. - Gergely

Nemzetközi capella fesztivált rendeznek

Csütörtökön nemzetközi a cappella fesztivál kezdődik Szegeden, a háromnapos rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - tájékoztatta az eseménynek otthont adó IH Rendezvényközpont sajtóreferense, Dömény Ágnes az MTI-t
2008. október 14. kedd 12:00 - Hírextra
A kísérőhangszer nélküli énekműfaj kedvelői az immár negyedik alkalommal megszervezett fesztiválon a magyar mellett kubai és holland művészekkel is találkozhatnak - közölte a sajtóreferens.

A fesztivál első fellépője az öt fiatal férfi énekes által 2001-ben alapított Vivat Bacchus, amely gyökerei a pécsi Bartók Béla férfikarig nyúlnak vissza. Az együttes fellépésein a "kultúrált borfogyasztás és a mulatozás igéjét bordalokban megénekelve" hirdeti. Dalaik többsége saját szerzemény, de ezen kívül híres magyar költők borral kapcsolatos verseit is megzenésítik négy-öt szólamban.

Az est második szereplője a nyolctagú holland Shiva Knows, amely bár 2007-ben alakult, több fesztiváldíjat is nyert.

Pénteken a Keep Smiling Jazzvokál ad klubkoncertet az IH rendezvényközpont kávézójában. A tíz éve létrejött együttes a swing korszak örökzöld jazz standardjain kívül spirituálékat is énekel a harmincas, negyvenes évek amerikai zenei világát felelevenítve, de popzenei feldolgozások is hallhatók majd műsorukban.

A házigazda Fool Moon szombaton áll színpadra. A 2001-ben az első magyar "pop a capella" csapatként létrejött együttes számos külföldi fesztiváldíjat tudhat magáénak. Az elmúlt hetekben közös németországi koncertkörúton vettek részt a fesztivál szintén szombaton fellépő sztárvendégével, a kubai Vocal Samplinggel. Az 1998-ban Latin Grammy-díjjal elismert és további két Grammy-jelölést besöprő együttes tagjai a latin nagyzenekari hangzás minden egyes elemét - az ütősöktől kezdve a fúvós és billentyűs szekción át egészen a basszusig - megszólaltatják majd a szegedi színpadon is csupán énekhangjuk segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását