2024. május 5. - Györgyi

Ingyen eladó egy telek, annyiszor garázdálkodnak rajta

Egy jelképes összegért odaadná saját - több mint öt holdnyi területű - földjét az a miskolci házaspár, aki megunta, hogy évről-évre mindent ellopnak a lyukóvölgyi városrészben lévő telkükről - írta kedden az Észak-Magyarország.
2008. október 14. kedd 09:51 - Hírextra
Józsa Béláné úgy nyilatkozott: eladnánk az önkormányzatnak a 21.800 négyzetméternyi területet, hogy azt szétoszthassák

Lyukóban a rászorulóknak, akik így maguknak termelhetnék meg rajta a szükséges ennivalót, tüzelőnek valót. Mint mondta, nem bírják már nézni, hogy a tolvajok mindent elvisznek, ami mozdítható.

Az egykor itt álló házra már csak a régi fotó emlékeztet, egy nagy lyuk tátong a hajdani pince bejáratának helyén, az épület ajtaját, tetejét, oldalfalát pedig már korábban ellopták. A termést azelőtt leszedik, mielőtt még beérne, tarra vágták az erdőt, ellopták még a többmázsás, betonból készült víztartályt is, holott ezt csak többedmagukkal sikerült csak annak idején felszállítani a domb tetejére.

Feljelentést hiába tettek a rendőrségen, - és mivel a terület kaszáltatása több százezer forintba kerül évente - úgy döntettek, a helyi önkormányzati képviselőn keresztül felajánlják a telket.
Horváth József, a városi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője úgy fogalmazott: "lát fantáziát a dologban" - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását