2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A maffia eltenné láb alól a leleplező könyv íróját

Az olasz rendőrség bejelentette: komolyan veszi és kivizsgálja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a hírhedt camorra - a maffia nápolyi változata - minél hamarabb ténylegesen le akar számolni Roberto Savianóval, a Gomorra című leleplező könyv szerző
2008. október 14. kedd 19:36 - Hírextra
Saviano már két éve állandó, napi 24 órás rendőri védelem alatt áll, mert a camorra halállal fenyegeti a bűnszövetkezet igazi arcát bemutató mű miatt. A 29 éves újságíró saját nyomozásai alapján írt a nápolyi maffia brutalitásáról. A kötet 1,2 millió példányban kelt el Olaszországban, és 42 nyelvre fordították le. Most, hogy filmre vitték és a nézőket is meghódította, sőt akár Oscar-esélyes is lehet, a camorra vezetői immár a lehető legrövidebb időn belül holtan akarják látni Savianót - testőreivel együtt.

A nápolyi maffia-ellenes rendőri különítmény vezetője, Franco Roberto a Reutersnek megerősítette, hogy emberei kivizsgálják az olasz médiában napvilágot látott, újabb gyilkos fenyegetésekről szóló jelentéseket.

Az olasz lapok tudni vélik, hogy a camorrában vezető szerepet játszó hírhedt Casalesi-klán - amely legutóbb hat afrikai bevándorló meggyilkolásával kapcsolatban került a hírekbe - elhatározta, hogy karácsonyig valóra váltja a halálos fenyegetést.

A camorra Nápoly és környéke életének minden mozzanatát a markában tartja : a "védelmi pénztől" - a vállalatokra általa kivetett zsaroló magánadótól - a kábítószerkereskedelmen át egészen a hulladékszállításig mindenből sápot húz - állította Saviano részletesen dokumentált könyve.

A tar fejű, nyírt bajszú és szakállú író az ifjabb olasz generációk szemében a szervezett bűnözés elleni harc szimbólumává vált.Saviano egy hétfői rádióadásban beszámolt arról, hogy amióta otthona elhagyására kényszerült, testőrei jelentik számára az egyetlen társaságot, velük bokszolgat, hogy múlassa az időt, azok pedig néha kapitányuknak nevezik. "Gyakran vannak rémes napjaim" - jegyezte meg.

Az író véleménye szerint a maffiafőnökök igazából nem tőle ijedtek meg, hanem attól a rengeteg embertől, akik megvette és elolvasta a könyvét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását