2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Gonzo utazik Liverpoolba

Kiderült, melyik az a magyar együttes, aki novemberben képviselheti hazánkat az MTV Europe Music Awards díjátadó gálán Liverpoolban. A szakmai vélemények, és az MTV weboldalán regisztráltak szavazatai alapján a Zagar, a Beat Dis, az Irie Maffia, a The Unb
2008. október 14. kedd 20:03 - Hírextra
Ettől kezdve már csak a nézőkön múlt, kit szavaznak meg győztesnek, vagyis, hogy melyik csapat kapja a Hungarian Act elismerést. A szavazás október 13-án lezárult, a győztes pedig a Gonzo.

A nyertes zenekar nemcsak egy díjjal lesz gazdagabb: felléphet a gála helyszínén, és ezt a fellépést az élő közvetítés részeként láthatják a nézők november 6-án este. Ezen kívül a Hungarian Act kategória győztese a Best in Europe díjért verseng majd, többek között olyan világsztárokkal, mint Morandi, Leona Lewis és a Nightwish, egészen november 2-ig. A nyertes csapatot egész Európa és a világ megismerheti az European Music Awards gálán.

„Az, hogy az egyes országok zenészei közül milyen különböző stílusokból kerültek ki a nyertesek, a hallgató és nézőközönség sokszínűségét is bizonyítja. – hangoztatta Richard Godfrey, a 2008-as MTV Europe Music Awards senior alelnöke, zenei-, produkciós és executive producere. – A közönségszavazások lezárásával immár véglegessé vált az idei jelöltek listája.”

A Gonzo örömmámorban úszik, boldogan készülnek a fellépésre és a megmérettetésre.

„Mióta megkaptuk a hírt, hogy mi mehetünk Liverpool-ba eufórikus állapotban vagyunk. Először is nagyon köszönjük az MTV Hungary-nak azt a lehetőséget, hogy játszák a klipünket és hogy jelöltek azon illusztris zenekarok körébe, akik közül most mi kerültünk ki győztesként. Köszönjük a voksokat rajongóinknak és azoknak a szimpatizánsoknak, akik szavazataikkal segítettek hozzá minket ehhez a nagyszerű sikerhez."

Információk a zenekarról

Gonzo

2003-ban jött létre a mostanitól jelentősen eltérő felállásban. Az akkori zenekar sikerének könyvelhető el a "Tesó" című filmhez írt dal. A Gonzo zenéjére kezdetektől az angolszász zenei kultúra nyomta rá bélyegét: a 2004/2005-ös magyar nyelvű számokban is jelentős britpop / indie hatás mutatkozott, keverve némi pszichedelikus tartalommal.

Jelenleg egyre inkább a modernebb hangzások felé látszik elmozdulni a Gonzo muzsikája – a 90-es évekre jellemző britpopot a kornak megfelelő post new wave hangszerelés váltotta fel –, illetve jelentős változást hozott az angol nyelvű szövegekre való áttérés is.

Az eddigi felvételeken csak nyomokban jelen lévő elektronika hangsúlyosabb szerepet kap, de továbbra is az élő, dinamikus, táncolható gitárzene mellé teszik le a voksukat.
Forrás: red lemon media
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását