2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tudományt népszerűsítő roadshow indul

A tudományt a középiskolákban népszerűsítő roadshow indul szerdán az első állomáson, a budapesti Arany János Gimnáziumban - mondta el az MTI-nek Bartók Marcell, a Tudományos, Hasznos, Ember (THE) projekt vezetője.
2008. október 13. hétfő 15:45 - Hírextra
A rendezvények során a középiskolások izgalmas tudományos előadásokat hallhatnak, látványos természettudományos kísérletekbe kapcsolódhatnak be, és megismerhetik a saját generációjukhoz tartozó fiatal kutatók, mérnökök sikertörténeteit. A roadshow célja a műszaki és természettudományos pályák népszerűsítése, a fiatalok érdeklődésének felkeltése és a kutatás-fejlesztés és innováció jelentőségének tudatosítása.

Az október 15-i első rendezvényen Katz Sándor Junior Prima-díjas részecskefizikus, az ELTE munkatársa tart előadást arról, mitől van a dolgoknak tömege. Závodszki Péter és Gyulai József akadémikusok vezetik be a hallgatókat a nanotechnológiák világába, Tasnádi Péter mutatja be az Eötvös Loránd Tudományegyetemen zajló természettudományos képzést, Füstös Géza a programot támogató egyik innovatív nagyvállalat, a Siemens képviseletében pedig arról beszél, milyen szerepe van az innovatív technológiáknak a mindennapi életben.

A 12 órakor kezdődő előadássor zárásaként látványos természettudományos kísérleteket folytat le a közönség bevonásával Tóth Pál, a Fizibusz program munkatársa.

Bartók Marcell elmondta, hogy idén még várhatóan tíz állomása lesz a programsorozatnak, a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium és Rákóczi Gimnázium után Debrecenbe és Székesfehérvárra megy a show. Heti egy állomást terveznek, minden helyszínen szívesen látják az adott iskolán kívülről érkező érdeklődőket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását