2024. április 27. - Zita

Megyék együttműködése

Együttműködésének erősítését tervezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és az oroszországi Cseljabinszk megye kormányzósága - közölte a magyar térségi helyhatóság elnöke sajtótájékoztatón Nyíregyházán hétfőn.
2008. október 13. hétfő 14:48 - Hírextra
A felek a kereskedelmi, ipari, mezőgazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatokat szándékoznak tovább javítani - mondta Seszták Oszkár.

Hozzátette: leghamarabb a kereskedelmi együttműködés erősítése válhat valóra, a nyírségi mezőgazdasági és az élelmiszeripari termékek exportjának növelésével.

Szabolcs és Cseljabinszk megye önkormányzatai - folytatta - hatáskörük keretein belül igyekeznek kedvező feltételeket teremteni a 2005. februárja óta tartó kapcsolatok elmélyítéséhez.

Együttműködési megállapodásuk szerint a kereskedelem mellett közreműködnek a gazdasági és befektetési tevékenység, valamint a kulturális és humanitárius kapcsolatok fejlesztésében is.
Támogatják továbbá a tudományos kutatási együttműködést, a szakemberek találkozóit, a rendszeres információ- és konzultációcserét. Terveikben szerepel kétoldalú konferenciák, szemináriumok, szimpóziumok és kiállítások szervezése.

Seszták Oszkár, a szabolcsi önkormányzat fideszes elnöke elmondta: a térségi helyhatóságok fontos feladatuknak tartják a tudományos, műszaki és termelési kooperáció elősegítését, a szakemberek cseréjét, továbbképzését, valamint kölcsönös betanítását.

Közös programok és projektek kidolgozása ugyancsak szerepel a terveik között, s együttműködnek a magyar-orosz érdekeltségű gazdasági, kereskedelmi szervezetek létrehozásában is Szabolcs-Szatmár-Bereg és Cseljabinszk megye területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását