2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A KDNP még mindig a krízisalapon kattog

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot, hogy vizsgálja ki az áramszolgáltatók által a krízisalapba történő ötmilliárd forintos befizetést - közölte Molnár Béla keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. július 21. kedd 11:31 - HírExtra
Kiemelte: az szeretnék, ha a hatóság kérné fel a kormányt, hogy az áramszolgáltatók befizetését előíró döntését vonja vissza, a "túlfizetés miatti összegeket" pedig írják jóvá a fogyasztóknak. A krízisalapot a kormány június 24-i döntésével 5 milliárd forinttal gyakorlatilag úgy töltötte fel, hogy ezt az összeget a fogyasztóktól vonta el - mondta.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, amennyiben a fogyasztóktól akárcsak 500 forintot is elvon a kormány, törvénytelen dolgot tesz, s ez társadalmilag nagyon veszélyes.
Molnár Béla szerint a kormány döntése a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal ér fel, amelyet pedig törvény szankcionál.

Hozzátette: most derül ki, hogy valóban független szervezet-e a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vagy egy, az MSZP-t és a kormányt kiszolgálni köteles "függelék". Reményének adott hangot, hogy "Magyarországon a hatóságok még függetlenek, és (...) a hatóság kötelességének fogja érezni, hogy a fogyasztók védelmében akár a kormánnyal szemben is eljárjon".

Ha a hatóság mégsem lépne fel, abban az esetben "függetlensége erősen megkérdőjelezhető lesz" - mondta kérdésre válaszolva. A KDNP minden lehető módon megpróbálja rászorítani a hatóságot, és a kormányt, hogy a döntését vonja vissza.
Molnár Béla magáról a krízisalapról azt mondta, "meglehetősen kapkodós és amatőr dolog", létrehozni egy alapot 20-50 ezer forint kifizetésére. Ki és milyen alapon fog dönteni arról, hogy ki jogosult 20, és ki 50 ezer forintra - tette fel a kérdést.

Magyarországon több olyan civil szervezet létezik, amelyeknek megvan a megfelelő technikájuk arra, hogyan lehet segélyt osztani. Alapvetően ugyanakkor az energiaárak árképzésével van baj, Magyarországon nincsen megfelelő szociális ártarifa, amelyet a rászorulók fizethetnének - fejtette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását