2024. április 29. - Péter

Krosszmotorokkal a fatolvajok ellen

Terepjáró motorkerékpárokat, úgynevezett krosszmotorokat is bevet a rendőrség a fatolvajok ellen Borsod-Abaúj-Zemplén megye erdeiben, az akciókban természetvédelmi őrök is részt vesznek - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
2008. október 13. hétfő 15:30 - Hírextra
Jelentősen megszaporodtak a falopások, illegális fakitermelések a borsodi erdőkben, ezért fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség. Az ellenőrzések hatékonysága érdekében állítják szolgálatba az akcióban a krosszmotorokat, amelyeket külön erre a célra vásároltak - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fokozott és rendszeres ellenőrzések legfőbb célja, hogy megfékezze az illegális fakitermelést, s az ezzel okozott természetkárosítást. Az akcióban az adott erdőterületeket jól ismerő természetvédelmi őrök is részt vesznek - mondta a szóvivő, megjegyezve: csupán szeptemberben a rendőrök 854 fatolvajt fogtak meg a megyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását