2024. május 10. - Ármin, Pálma

Katolikus áhítat és meleg büszkeség

Több millió ember számára nyílt meg a lehetőség Rio de Janeiróban, hogy meneteljen a meleg büszkeségért, imádkozzon Brazília védőszentjéhez, lefusson egy félmaratont valamint gyermeknapot ünnepeljen mindössze egy nap leforgása alatt.
2008. október 13. hétfő 18:16 - Hírextra
A kialakult helyzet eleinte okozott egy kis bonyodalmat, mivel mind az egyházi tisztviselők, mind a meleg aktivisták ragaszkodtak ahhoz, hogy a másik fél halassza el a tervezett programját, de végül mindenfajta kellemetlenség nélkül zajlottak le az események a város híres Copacabana strandján. Az ünneplés több ezer hívő menetelésével kezdődött, akik így tisztelegtek az ország védőszentje, aparecidai Szűz Mária előtt. Még tartott a reggel, mikor a félmaraton világbajnokság résztvevői már felsorakoztak a tengerparton, majd déltájban a szülők is megérkeztek a legkisebbekkel a strandon megrendezett gyermeknapi programokra.

Ahogy az este közeledett, úgy a meleg parádé kezdte átvenni az irányítást, a maga 20, közepes nagyságú kamionjával, amelyeken elektromos zenére pörögtek-forogtak a gogotáncos fiúk. Kevesen voltak, akik bánták a különböző események ilyen módú egybefonódását. A vallási körmenet egyik résztvevője azt nyilatkozta a helyi O Globo című napilapnak, hogy szerinte mindenkinek jut hely. A melegfelvonulás egyik 20 éves résztvevője pedig elmondta, hogy semmi problémája sincs az egyházi megmozdulással, de harcolniuk kell az őket megillető jogokért, és ugyanúgy joguk van ott lenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását