2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kártérítési pert indított a Zavadszky-család

Bírósághoz fordult Zavadszky Gábor családja, miután nem tudott megegyezni a több mint két és fél éve elhunyt válogatott labdarúgó utolsó klubjával, a ciprusi AEL Limasszollal a kártérítés mértékéről.
2008. október 13. hétfő 16:49 - Hírextra
"Májusban ajánlottunk peren kívüli egyezséget a ciprusiaknak, amire szeptember 4-én kaptuk meg az elutasító választ" - mondta az MTI-nek Pozsonyi Tibor ügyvéd, a futballista özvegyének jogi képviselője. "Nem maradt más választásunk, a magyar bírósághoz benyújtottuk a keresetlevelünket."

A család azt követően nyújtott be kártérítési igényt a limasszoli klubnak, hogy a ciprusi bíróság tavaly decemberben pontosan rögzítette a halál okát, amelyből - annak ellenére, hogy az ítélet nem nevez meg felelőst - nyilvánvaló, hogy az AEL Limasszol orvosait terheli a felelősség.

Zavadszky Gábor életének 32. évében, 2006. január 6-án hunyt el. Január 4-én, csapata mérkőzésén szenvedett combizomsérülést, majd kórházba szállították, ahonnan a kivizsgálás után hazaengedték.

A négyszeres válogatott labdarúgó két nappal később otthonában halt meg. Haláláig - ügyvédje tájékoztatása szerint - összesen háromszor járt orvosnál, mert egyre rosszabbul érezte magát.
Zavadszky Magyarországon a Ferencváros, az MTK és a Dunaferr csapatával is bajnoki címet nyert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását