2024. április 29. - Péter

Hibridautót vásárolna a főpolgármesteri hivatal

Környezetbarát, hibrid Toyota Camryval járhat jövőre a főpolgármester, aki jelenleg két, több mint ötéves, egyenként csaknem 300 ezer kilométert futott Audi gépkocsit használ - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból.
2008. október 13. hétfő 20:17 - Hírextra
A tájékoztatás szerint számvitelileg már mindkét autó "nullára leíródott".
A rövidesen a Főpolgármesteri Kabinet elé kerülő előterjesztés szerint egy kivétellel a többi tisztségviselő autója is több mint ötéves, s azok már mintegy 150 ezer kilométert teljesítettek. A hivatal 29 járművéből egyébként hét olyan, mindenki által használt - úgynevezett taxikulcsos rendszerű - autó van, amelyik szintén több mint ötéves.

A javaslat szerint jövőre 50 millió forintot költenének a főpolgármester és a tisztségviselők által használt autók, valamint egy hivatali autó cseréjére.

A beszerzendő autók közül a legdrágább jármű egy Toyota Camry Hybrid, amelynek listaára kilencmillió forint.

Alternatívaként szerepel az a javaslat is, hogy - egyedi áron - egy 8,9 millió forintos Volkswagen Passatot is megvásároljanak. A főpolgármester 1999-es évjáratú tartalék Audijának 14,1 millió forint, a 2003-as Audinak pedig 17,3 millió forint volt a listaára.

A fővárosi tisztségviselők által használt autók üzemeltetési és fenntartási költsége többnyire igen magas, az egyik főpolgármester-helyettesi autó esetében ez mintegy 300 forint kilométerenként, a főpolgármester által rendszeresen használt autónál pedig csaknem 270 forint kilométerenként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását