2024. május 9. - Gergely

Hazánkba látogat az Üdvhadsereg vezérkari főnöke

Az Üdvhadsereg vezérkari főnöke szombaton Magyarországra érkezik, a látogatás célja a vallásos és a karitatív tevékenység áttekintése - mondta Tisza Attila, az egyház kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-nek.
2008. október 13. hétfő 17:01 - Hírextra
Közlése szerint Robin Dunster parancsnoknő megtekinti az Üdvhadsereg három magyarországi intézményét, egy férfiotthont, egy női rehabilitációs központot és a családok átmeneti otthonát. A látogatás másik központi témája a magyarországi gyülekezetek (hadosztályok) "bátorítása, erősítése, lendületbe hozása", mert a rendszerváltás óta felnőtt egy nemzedék, amelynek tagjai szintén csatlakozhatnak az Üdvhadsereghez.

Robin Dunster látogatása elismerés az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország kötelékében 18 éve dolgozóknak és az egyház tagjainak, egyúttal "figyelemfelhívás a kívülállóknak" a csatlakozásra - fogalmazott.

Tisza Attila hozzátette: az Üdvhadsereg egyrészt aktív, felnőtt korú tagokból áll, akik a gyülekezeti munkában részt vesznek, másrészt úgynevezett "ifjú katonákból", akik már ismerik ezt az egyházat, és az elkövetkező időszakban a szervezet tagjai lehetnek. A magyarországi szervezetnek négy házaspár lelkésze van, kettő Budapesten, egy-egy pedig Gyöngyösön és Debrecenben tevékenykedik.

A kommunikációs vezető elmondta, hogy intézményeikben nemcsak egyháztagok, hanem szakemberek - többek között szociális munkások, szociálpedagógusok - is dolgoznak.
Robin Dunster Üdvhadsereg-tisztek lánya, aki főnővérként a hetvenes évek végén megnyitotta a zimbabwei tshelanyemba-i kórházat. 1987-ben a körzeti szociális szolgálatok helyettes titkárának, 1990-ben szociális személyzeti titkárnak, 1992-ben a programadminisztráció titkárának nevezték ki. 1994-ben a Parramatta és Sydney Nyugati Divízió vezetője lett.

1998-ban az Üdvhadsereg tábornoka kinevezte a Kongói és Angolai Territórium, 2002-ben a Fülöp-szigeti Territórium vezetőjévé. Clifton választott tábornok több magas szintű Üdvhadsereg-vezetővel történt egyeztetés után Robin Dunstert kinevezte 2006. április 2-án vezérkari főnökké.

A magyarországi Üdvhadsereg 1924-ben alakult, amely 30 hadosztállyal csaknem ezer támogató tagot számlált. 1949-ben betiltották, majd 1990-ben újraalakult. Jelenleg több száz támogató taggal rendelkezik.

Az Üdvhadsereg elődszervezete (Kelet-London Keresztyén Misszió) Nagy-Britanniában alakult meg 1865-ben William Booth vezetésével, nevüket pedig 1878-ban vették fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását