2024. május 4. - Mónika, Flórián

"Távolítsa el a szögesdrótot, mert sérülést okozhat a betörőknek!"

A tolvajok testi épségének védelmében szedet le tolvajok ellen felszerelt szögesdrótot egy zártkerti kertészkedővel egy önkormányzat Nagy-Britanniában.
2008. október 12. vasárnap 08:35 - Hírextra
A zártkert önkormányzati tulajdonban van, a 61 éves férfi csak bérli. A szögesdrótot azután szerelte fel, hogy négy hónapon belül háromszor törtek be kertjébe és fészerébe, ahonnan 300 font - bő 90 ezer forint - értékben loptak el szerszámokat, de kárt tettek veteményeiben is.

Az önkormányzat azzal érvel, hogy beperelhetik tolvajok serülésükért. A gazda viszont hiába ajánlotta, pereljék csak őt nyugodtan, legalább megtudja, kik járnak hozzá lopni - a hivatal részéről süket fülekre talált.

Brit önkormányzat részéről nem ez az első "betörőbarát" lépés. Másfél hete a következő kéréssel fordult kertbérlőkhöz egy másik önkormányzat: "Kérjük, ne lakatolják le fészereiket, mert tolvajok garázdálkodnak a környéken!"

A városatyák így próbálnak spórolni az adófizetők pénzével, ugyanis a városi tulajdonban lévő zártkertek szerszámoskamráiban nagyobb kárt tesznek a betörők, ha az épületkék zárva vannak, mert akkor bezúzzák az ablakot vagy felfeszegetik az ajtót. Ezeket azután meg kell javíttatnia az önkormányzatnak vagy kicseréltetnie. Ha viszont nincs zárva a fészer, nem tesznek benne kárt - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását