2024. április 27. - Zita

Képzelt beteg rendőrkézen

Két éven át különböző kitalált betegségek és sérülések címén 93 kórházban és szanatóriumban fordult meg és élt ingyen egy 59 éves munkanélküli osztrák nő, akit kedden tartóztatott le a stájerországi rendőrség. Az asszony, akinek nevét nem közölték, már 21
2008. január 10. csütörtök 07:01 - Hírextra
A kórházi lébecolót Mürzzuschlag település kórházának egyik orvosa buktatta le, mert miután semmiféle sérelmi nyomot nem talált a páciensen, akit azért hoztak be a mentők, mert állítólag egy esés következtében koponyasérülést szenvedett, riasztotta a rendőrséget.

Kihallgatásakor a nő bevallotta: csak színlelte különböző sérüléseit és betegségeit, hogy a kórházak és a szanatóriumok költségére kényelmesebben élhessen. Csalás miatt emeltek vádat ellene.

A betegségszédelgő kétéves kórházfutása csak az ágyfoglalás és a kórházi koszt tekintetében 100 ezer eurójába (25,4 millió forint) került az osztrák társadalombiztosításnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását