2024. május 17. - Paszkál

Felszólalók a világgazdasági válságról

A pénzügyi válság elhárításnak fontosságát hangsúlyozták a felszólalók az MSZP szombati soron kívüli kongresszusán.
2008. október 11. szombat 13:31 - Hírextra
Veres János pénzügyminiszter a kormány által tervezett adócsökkentési csomag visszavonásáról úgy fogalmazott: ez a lépés most az ország érdeke. Kedvezőbb költségvetési egyenleg csak így érhető el.
Elengedhetetlen, hogy a parlamenti pártok megállapodjanak a költségvetési szabályok újraírásában. A közpénzügyi csomagot lehetőleg kétharmados többséggel kellene elfogadni - tette hozzá.

A kormány további feladatairól szólva azt hangsúlyozta, hogy a kabinetnek a pénzügyi válság reálszférát érintő hatásait kell csökkenteni aktív gazdaságpolitikai eszközökkel.

Szekeres Imre szerint a világgazdasági válság majdnem olyan veszélyes helyzet, mintha tankokkal támadnák az országot, mert a támadás az egész életformánkat veszélyeztetheti.

A dokumentumszerkesztő bizottság elnökeként azt kérte a kongresszustól, hogy fogadják el az eredetihez képest most átdolgozott határozati javaslatot, amely az ország védekezéséről, és a világgazdasági válság következtében kialakult helyzetről is szól.

Szekeres Imre szerint ebben a helyzetben az ellenzék is vizsgázik. "Ha azt gondolják, a kibicnek semmi sem drága, akkor tévednek" - hangoztatta.

Vitányi Iván úgy látja, a válságban ki kell tartani a demokrácia mellett, ez lehet a megoldás. Elsősorban az SZDSZ-szel kell megegyezésre kell jutni, de nyitottnak kell lenni a konzervatív és a nemzeti erők irányában is, hiszen közösek az érdekek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását