2024. április 28. - Valéria

Stabil a mentőszolgálat anyagi helyzete

Az Országos Mentőszolgálat anyagi helyzete stabil, a szervezetnek nincsen tartozása, és biztosítottak a működés pénzügyi feltételei - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Göndöcs Zsigmond főigazgató.
2008. október 10. péntek 08:30 - Hírextra
A szervezet vezetője szerint hosszú évek bizonytalansága után végre világos helyzet alakult ki a mentőszolgálatnál azzal, hogy a mentést és a betegszállítást szétválasztották.

A profiltisztítás után 771 mentőegység áll szolgálatban, ezáltal a sürgős feladatokat hatékonyabban el tudják látni, mint korábban.

A Legfelsőbb Bíróság nemrég hozott ítélete szerint a szolgálatnak akár több milliárd forintos elmaradt juttatást is ki kell fizetnie a dolgozóknak. Ezzel összefüggésben a főigazgató elmondta, hogy az érdekképviselettel az egyeztetések még zajlanak.

Úgy fogalmazott, a mentőszolgálat minden jogosnak ítélt juttatást kifizet az érintetteknek. A többletkiadás a szervezet működését, a betegellátás biztonságát nem veszélyezteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását