2024. május 3. - Tímea, Irma

Kanadának kell a Forma-1-es futam

Kanadai politikusok igyekeznek latba vetni befolyásukat a Forma-1 főnökének meggyőzése érdekében, hogy rávegyék Bernie Ecclestone-t: a kanadai futam kerüljön vissza a jövő évi versenynaptárba.
2008. október 10. péntek 13:36 - Hírextra
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden tette közzé a 2009-es programot, melyben már nem szerepel a montreali verseny. Városi, québeci és kanadai elöljárók erről értesülvén egyként léptek föl a döntés megváltoztatása érdekében.

Az ügy hátterében adósság áll, a kanadai futam szervezői ugyanis - a helyi sajtó illetve Gérald Tremblay montreali polgármester szerint - 8,7 és 17,4 millió amerikai dollár (1,68 és 3,37 milliárd forint) közötti összeggel tartoznak Ecclestone-nak.

"Megegyeztünk vele, hogy találkozunk és igyekszünk elsimítani a nézeteltéréseket, egyúttal megpróbáljuk elérni, hogy a futam visszakerüljön a jövő évi versenynaptárba" - közölte Michael Fortier külkereskedelmi miniszter.

"Szeretnénk megtudni, mi zajlik, mert őszintén szólva nem világos számunkra a kép" - fogalmazott Jean Charest, Québec miniszterelnöke.

A kanadai viadal idén volt harmincéves. Ez a futam az egyetlen a jelenlegi műsorban, melynek költségeit teljes egészében magáncég állja, amely azonban - úgy tűnik - nem tudott lépést tartani az emelkedő jogdíjakkal. A cég vezetőségének egyik tagja az üggyel kapcsolatban azt mondta, "a Forma-1 már nem kezelhető egy magáncég számára".

Egy felmérés szerint az évente megrendezett nagydíj volt az első számú hírvivője a világban Montrealnak, a futamok becslések alapján 70 millió amerikai dollárnak (13,58 milliárd forint) megfelelő összeget termeltek.

A viadal megmentésére konzorcium alakulhat a város, a tartomány és az ország szerepvállalásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását