2024. április 24. - György

A Szünetel a tanítás egy iskola felső szintjén

Az épület rossz műszaki állapota miatt pénteken nincs tanítás a pécsváradi Tavasz utcai iskola felső szintjén - írta az Új Dunántúli Napló pénteken.
2008. október 10. péntek 10:40 - Hírextra
Az intézményt statikus és műszaki szakemberek vizsgálják, miután a napokban, oktatási időben vakolat hullott egy diákra. A kislány nem sérült meg, de az épület felső szintjéből különböző szaktantermekbe költöztették az osztályokat, megelőzve az esetleges baleseteket. Az önkormányzat azonnal vállalkozót keres, aki a hét végéig leveri a megrepedt vakolatot. Ha a munkát befejezik, hétfőn az emeleten is folytatódhat a tanítás.

Bíró Ferenc, Pécsvárad polgármestere azt mondta: a város az elmúlt időszakban többször is sikertelenül pályázott az 1964-ben épült, rossz műszaki állapotú intézmény 800 millió forintos rekonstrukciójára.

Véleménye szerint a beruházás nem halogatható tovább, de a város önmaga nem tudja előteremteni az ehhez szükséges összeget, amely megegyezik éves költségvetése kétharmadával - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását