2024. május 5. - Györgyi

A szocialisták ÁSZ-vizsgálatot kérnek

A közpénzek felhasználásával kapcsolatos anomáliák miatt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatát kezdeményezi Hajdúsámson önkormányzatánál Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő és Tar Zoltán, a település szocialista önkormányzati kép
2008. október 10. péntek 14:40 - Hírextra
Tar Zoltán szerint Hajdúsámson fideszes polgármestere jogszabálysértő módon járt el több kérdésben - ezt támasztotta alá a testület által felkért igazságügyi könyvvizsgáló szakvéleménye is-, ezért az egyébként fideszes többségű képviselő-testület ügyrendi bizottsága kezdeményezte, hogy a testület nyújtson be kereseti kérelmet a Hajdú-Bihar megyei Bíróságra, a vizsgálat idejére pedig függesszék fel a munkavégzés alól Andó Lászlóné polgármestert.

Néhány nappal később - azután, hogy megyei prominens Fidesz-vezetők tárgyaltak informálisan a helyi képviselőkkel - a Fidesz-többség úgy módosította a kezdeményezést, hogy ne a bírósághoz, hanem a közigazgatási hivataloz forduljanak az ügyben - közölte Tar Zoltán.

Megjegyezte: később ez az előterjesztés is "puhult", hogy néhány korábbi, a bírósági feljelentést megalapozó kitétel be se kerüljön a közigazgatási hivatalnak szánt anyagba. Például az, hogy a polgármester a képviselő-testület tudta nélkül vett fel 28 millió forint bérhitelt, amelyet hanem más célra használt fel.

Tar Zoltán szerint a polgármester más esetben is járt el jogszerűtlenül. Magnófelvétel van például arról, hogyan akarta bírságok elengedésére rávenni a az egyik közterület-felügyelőt, és többek között egy 150 milliós hitelszerződés testületi döntés nélküli meghosszabbítását is felróják Andó Lászlónénak.

Juhászné Lévai Katalin megjegyezte: a település lakóinak és a képviselő-testület tagjainak közös érdeke, hogy kiderüljön: törvényszerűen használják-e fel a közpénzeket Hajdúsámsonban. Ezért kezdeményezik az Állami Számvevőszék soron kívüli vizsgálatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását