2024. május 3. - Tímea, Irma

Stúdiótrükkök nélkül

Jó reggelt, napfény - ez a címe Mahó Andrea új lemezének, amely világhírű és hazai musicalsikerek, a Hair, a Grease,a West Side Story, a Nyomorultak, az Óz - dalainak gyűjteménye. Előadójuk novemberben az Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja tiszteletér
2008. október 9. csütörtök 10:33 - Hírextra
Mahó Andrea 2003-ban Andrew Lloyd Webber Az Operaház fantomja című musicaljében robbant be a zenés színház világába. Mindig is nagyon szerette Webber darabjait, a világhírű szerző pedig őt nevezte dalai egyik legjobb előadójának. Játszott a Nyomorultakban, a Chicagóban, főszereplő volt a Rómeó és Júliában.

A Jó reggelt, napfény című lemezen a világsikerek mellé bekerült Várkonyi Mátyás és Bródy János Will Shakespeare, vagy akit akartok című musicaljének és Kocsák Tibor Anna Kareninájának egy-egy részlete. Az énekesnő duettet ad elő Nagy Sándorral, a műfaj elismert énekes színészével, valamint Détári Enikővel, s mint elmondta, visszanyúlt klasszikus gyökereihez is: lemezre került az Ave Maria és Puccini Gianni Schicchijéből egy ária. A 13 számot tartalmazó lemez zenei rendezője Zsoldos Béla, Várkonyi Mátyás dalával, Bródy János szövegével járult hozzá a munkához.

Tavalyi első lemeze, a Más lesz a holnap nagyon jó fogadtatásban részesült. Ennek kapcsán került szóba Andrew Lloyd Webber sikeres darabja, a Volt egyszer egy csapat, amelyben főszerepet játszott, de a darabot már levették a műsorról.

- Talán sok ember nem akarta meghallani a nagyon szép és komoly mondanivalót - vélekedik, arra utalva, hogy a darab egy focicsapat történetéről, áttételesen azonban az írországi vallási háborúról szól. - Nem rózsaszínű álom, kőkemény valóság a darab - magyarázza az énekesnő.
Mahó Andrea így is állandóan a színpadon van: folyamatosan játsszák a Madách Színházban az Operaház fantomját, az Operett Színházban a Csókos asszonyban, Székesfehérváron pedig a most bemutatott Bál a Savoyban című Ábrahám Pál-operettben szerepel. Kecskeméten nagy sikerű operett-musical gála szereplője volt. Repertoárjába "becsempész" klasszikus darabokat, mint mondja: néha meglepődnek rajta, de sikere van velük.

Menedzsere és lemezének producere Mentler Krisztina kiemelte:

- Három és fél oktáv terjedelmű hang szól a lemezről, stúdiótrükk nélkül!
Úgy vélte, a második lemez megjelenését az első nagy sikere tette lehetővé. A két bónusz a jövő felé mutat, a minőség érdekében talán hosszabb időt kell hagyni a felkészülésre. Megemlítette, hogy a Madách Színház színészei - Grimm Zsuzsa, Nyári Darinka, Arany Tamás, Pankotay Péter - vokáloznak. A borító Kentaur gyönyörű munkája, tükrözi a tartalmat, önmagában élmény. A lemez alkotói és közreműködői túlteljesítették vállalásukat. A dalok közül kiemelte a My Fair Ladyból a Csudijót, amire szükség volt a borongósabb hangulatú darabok között. Ráadásul a My Fair Lady Andrea legnagyobb szerepálma, amit az énekesnő sietve megerősít.

- Andrea személyiségét a siker nem kezdte ki - húzta alá a menedzser.
Az énekesnő november 15-én és 16-án fellép a Művészetek Palotájában Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja tiszteletére rendezendő gálán, majd november 30-án a Dohány utcai zsinagógában Bródy Jánossal, Jávori Fegyával (Budapest Klezmer Band), Cipővel (Republic) és Somló Tamással az Élet menete alapítvány javára rendezendő koncerten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását