2024. május 6. - Ivett, Frida

Ráfáztak a spamküldésre

Levelenként 10 dollár kártérítésre ítéltek egy amerikai házaspárt, amiért kéretlen elektronikus levelek millióival bombázták egy internetszolgáltató rendszerét.
2008. október 9. csütörtök 17:11 - Hírextra
Henry Perez és Suzanne Bartok összesen 236 millió dollárt (43 milliárd forint) köteles fizetni egy Arizona állambeli szövetségi bíróság döntése szerint a CIS internetszolgáltatónak, amiért 2003-ban négy hónapon keresztül levélszemét-áradatot zúdítottak a cégre.

A támadás miatt az alig ötezer ügyfelet kiszolgáló CIS jelentős összeget felemésztő rendszerfejlesztésre kényszerült, három új szervert kellett üzembe állítani a spamek kezelésére. A hatalmas levélforgalom ráadásul foglalta a sávszélességet, ezért lelassult a szolgáltatás és sorra hagyták ott az előfizetők a céget. 2004 végére csupán 1200-an maradtak.

Nemcsak Perez és Bartok bombázta a CIS rendszerét. Az amerikai internetszolgáltatói piacon alig észrevehető vállalat ellen valóságos spamháború indult 2003-ban; naponta 500 millió kéretlen e-mail érkezett. Robert Kramer, a cég tulajdonosa szerint ennek az lehetett az oka, hogy a cis.net domain név zavarba ejtően hasonlít a cis.com domainra, amelyet az egyik legnagyobb szolgáltató, a CompuServe használt.

Időközben számos spamküldőt beazonosítottak és Kramer kártérítési pert indított ellenük. A bíróság tíz eljárásban az CIS javára döntött, a kiszabott összegeket azonban nehéz behajtani, mert a károkozók külföldre menekítik a pénzüket vagy eltűnnek - mondta a cégvezető az ITWorld.com informatikai hírportál tudósítása szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását