2024. május 19. - Ivó, Milán

NATO-csúcs és baleset is lassítja a forgalmat

A NATO-csúcsra érkező delegációk miatt hamarosan időszakosan lezárják a ferihegyi gyorsforgalmi utat, az Üllői utat, Halller utcát és a Soroksári utat; néhány helyen már most is lassú a forgalom, amelyet két baleset is nehezít a fővárosban - közölte Havas
2008. október 9. csütörtök 08:30 - Hírextra
Az ügyeletes elmondta: a belvárosban jelenleg csak a Bajcsy Zsilinszky úton és a Károly körúton erős a forgalom, a Margit híd mindkét irányban telített.
A Lágymányosi hídon és a Budafoki úton történt balesetek miatt Buda déli részén is zsúfoltság tapasztalható - tette hozzá.

A NATO védelmi minisztereinek találkozója miatt csütörtökön délelőtt és pénteken délután jelentős forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, az Üllői úton, a Haller utcában és a Soroksári úton.

A Fővinform honlapjára feltett közlemény szerint a Pesti alsó rakpartot, valamint a Nagykörút–Andrássy út–József Attila utca útvonalat is lezárják. A gyorsforgalmi út zárásának ideje alatt a 200-as, 282E, 284E jelzésű autóbuszok módosított útvonalon, a Gyömrői úton járnak. A Haller utca és a Soroksári út zárásakor várhatóan 8 óra és 12 óra között a 23, 23E, 54-es, 55-ös jelzésű autóbuszok a Közvágóhíd és a külső végállomások között közlekednek - olvasható.

A NATO védelmi minisztereinek találkozója miatt lezárták a forgalom elől a XIII. kerületben a Bessenyei utcát a Pannónia utca és a Hegedűs Gyula utca között. Tilos megállni a Pesti alsó rakparton a Közraktár utca és a Garibaldi utca között, a Belvárosban az Apáczai Csere János utcában, a Dorottya utcában, a Szende Pál utcában és a környező utcákban a táblákkal jelzett szakaszokon is - áll a közleményben.

A Fővinform szerint lezárták péntek éjfélig a Belvárosban a Lánchíd és az Erzsébet híd között a Pesti alsó rakpart, a Dorottya utca és a Váci utca által határolt területet, valamint a Pest alsó rakpartot a Parlamenttől a Közraktár utcáig.

Várhatóan pénteken estig a 2-es villamospótló és a 15-ös autóbuszok módosított útvonalon járnak, a 2-es villamosok csak a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. A Kossuth Lajos teret lezárják a forgalom elől 7-15.00 óráig, ekkor 2-es villamos helyett a Boráros tér felé a körúti villamosokkal, illetve a 15-ös jelzésű autóbuszokkal lehet utazni. A 70-es és a 78-as trolibuszok csak a Kozma Ferenc utcáig viszik el az utasokat - áll a közleményben.
A közlekedési nehézségeket fokozhatja, hogy a Hegyalja úti felújítást is elkezdték a BAH-csomópont és a Németvölgyi út között. Ott sávszűkületre, illetve szakaszosan félpályás lezárásra kell számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását