2024. május 4. - Mónika, Flórián

Orbán és a poloskák

Az MSZP szerint feljelentést kellett volna tennie Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, ha lehallgató eszközöket találtak irodáiban - mondta Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-nek annak kapcsán, hogy az ellenzéki pártelnök a Bl
2008. október 8. szerda 14:57 - Hírextra
Ha Orbán Viktor nem tett feljelentést, amikor megtalálták ezeket a szerkezeteket nyaralójában, lakásán, irodáiban, akkor meglehetősen súlyos bűncselekmény pártolásával gyanúsítható - vélekedett a kormánypárti politikus. Hozzátette: a lehallgatás bűncselekmény, csak akkor nem illegális, ha a nemzetbiztonsági szolgálatok bírói felhatalmazással végzik.

Szabó Zoltán azt mondta, feltételezése szerint a Fidesz elnökének nincs is ilyen gyűjteménye, de ezt a szerkezetek bemutatásával meg lehetne cáfolni.Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor szerint a titkosszolgálatok "benyomultak a politikába", az MSZP-s képviselő közölte: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a dolgát végezte, felderítette egy vélhetően illegális eszközöket is alkalmazó cég tevékenységét, és az ezzel kapcsolatos információkat átadta a nyomozóhatóságnak.
"Készséggel elfogadom Orbán Viktor minden kijelentését, amennyiben valamiféle, hát ha mondjuk nem is bizonyítékkal, de hát valami ezt valószínűsítő adattal ezt alátámasztja" - fogalmazott Szabó Zoltán, megjegyezve: eddig ilyet még nem látott.

A Blikk című bulvárlap szerdai számában megjelent interjújában Orbán Viktor azt mondta, nyaralóját, lakását, azt a tárgyalótermet és a hivatali helyiségeket, amelyeket használni szokott, a párt biztonsági igazgatója rendszeresen ellenőrzi, és ha kell, "kitakarítja". A "takarítások" során már több mindent találtak. "Különféle rovarokból már van egy egész kis kollekcióm" - mondta a Fidesz elnöke.
Orbán Viktor szerint a titkosszolgálatok "benyomultak a politikába", mert a pártpolitikai erőviszonyok kialakításában szeretnének részt venni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. október 8. 15:26
Ez a kommunista hólyag azt sem tudja, hogy már régen hatályon kívül helyezték azt a kommunista törvényt, amely feljelentési kötelezettséget írt elő......!

Amúgy, Szily Katalin édesanyja jól van, kedves tuskó barátom....?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását