2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz támogatja a biztonságot

A Fidesz támogatni fogja a bankbetétek biztonságát garantáló törvényjavaslatot - mondta Tállai András, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatójáén.
2008. október 8. szerda 18:15 - Hírextra
Örülünk neki, hogy ilyen gyorsan lépett a kormány, a Fidesz támogatni fogja a törvényjavaslatot, és azt is, hogy ne csak 13 millió forintig, hanem a teljes betétállományra garantálja az állam a biztonságot - mondta Tállai András.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor éppen egy szerdai interjúban beszélt arról, hogy elébe kell menni a felesleges pániknak, és azt kell mondani, hogy a magyar állam elég erős ahhoz, hogy garantálja a bankbetétek biztonságát.

Íme itt a példa arra, hogy együtt tud gondolkodni ellenzék és a kormány, a Fidesz és az MSZP - tette hozzá Tállai András, aki szerint nagyon gyorsan és helyesen reagált a pénzügyminiszter.

Veres János pénzügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerdától teljes védettséget élveznek a magyarországi bankbetétek is. Hozzátette: a kormány azt javasolja, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított összeghatárt a jelenlegi 6 millió forintról 13 millió forintra emeljék, és töröljék el a 10 százalékos önrészt is.

A javaslatról ötpárti egyeztetést követően a parlament dönt, a pénzügyminiszter reményei szerint már hétfőn, így egy héttel később kihirdethetik a jogszabályt. A parlamenti menetrend azonban nem befolyásolja a teljes körű állami garancia azonnali hatályba lépését - erősítette meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását