2024. április 27. - Zita

Egy asszony két élete

Az 50 év feletti nő érzelmeinek burjánzása, valódi és képzelt élete a Varázskertben - ez Lévai Katalin legújabb regényének rövid összefoglalója. A könyvet csütörtökön mutatják be a nagyközönségnek a szerző jelenlétében Budapesten, az Alexandra Könyvesházb
2008. október 7. kedd 15:20 - Hírextra
A Varázskert című kötet Lévai Katalin harmadik regénye, de a hatodik könyve, beleszámítva a szociológiai tanulmányokat is. "Az írás nekem életforma" - mondta az MTI-nek a szerző, hozzátéve, hogy nemcsak "nőregényeket" ír, a történetek a férfiaknak is szólnak, hogy ezek által ismerjék meg jobban társaikat.

Sok ezer középkorú nő gondját fogalmazta meg, amikor leírta, hogy a főhős a létező életével nem elégedett, háta mögött van 20 év házasság, a gyermekei kirepültek a családi fészekből, s a házaspárnak már nincs mit mondania egymásnak.

A női főszereplő válást nem fontolgat, hanem fölépít magának egy álomvilágot gyermekkori szerelmével, Mirkóval, akivel feledhetetlen pillanatokat él át.Lévai Katalin elmondta, hogy nagyon erős érzelmi és gondolati visszajelzéseket kapott azoktól a nőktől, akik már olvasták a könyvet. Volt köztük olyan, aki elköltözött férjétől egy rövid időre, hogy átgondolja addigi életét.

A szerző megjegyezte, hogy maga is kegyelmi állapotban, 12 órán át, egy ültében írta azt a 10-12 oldalt, amely - szerinte - a legerősebb hatást fejti ki az olvasóra. Ez a rész arról szól, hogy a "kertben", ahol a nőt megérinti a nagy szerelem, követi a férfit a repülésben - a nő ki-be jár a valós és az elképzelt élete között.

Lévai Katalin szeretné, ha a férfiak is elolvasnák a Varázskertet, mert megsejthetnék belőle, hogyan élik meg a nők a házasságukat, s mennyire figyelnek egymásra hosszú évek múltán.
A főhős 20 éves házassági évfordulóján elmegy férjével nászútjuk színhelyére, Párizsba, mert reménykedik, hogy megújul kettejük viszonya, de csalódnia kell, mert a város bezárul előttük, ugyanis a férjet nem érdekli igazán semmi, a feleségnek pedig ott lesz világos minden a házasságáról.

Beszélgetőkönyvet írt a szerző, mert - ahogy mondta - bízik az olvasóban, hogy majd továbbgondolja a történetet, s vele a saját életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását