2024. április 16. - Csongor

Obama-ellenes könyve miatt őrizetbe vették az írót

A kenyai bevándorlási hatóságok őrizetbe vették kedden egy harcosan Obama-ellenes könyv amerikai szerzőjét, Jerome Corsit, aki az afrikai országban készült népszerűsíteni művét.
2008. október 7. kedd 18:50 - Hírextra
A sajtót a bevándorlási hivatal egyik nevének elhallgatását kérő illetékese tájékoztatta, közlése szerint az intézkedés nem a könyvvel áll kapcsolatban, hanem azzal, hogy Jerome Corsi nem rendelkezett megfelelő iratokkal. A férfit kedden állították elő kenyai szállodájából, ahol a nap során sajtóértekezleten kívánta bemutatni a könyvet, és a bevándorlási hatóság irodájába vitték kihallgatásra.

Az apai ágon kenyai származású amerikai elnökjelölt, Barack Obama rendkívül népszerű Kenyában, ahol apja közgazdász volt.Corsi "Az Obama-nemzet: balosság és személyi kultusz" című kötete augusztus elején jelent meg az Egyesült Államokban és nagy sikert aratott a konzervatív olvasók között.

A demokrata elnökjelöltet a harcos konzervatív szerző radikális balosnak, drogosnak tünteti fel és azt állítja róla, hogy el akarja titkolni az iszlámmal fenntartott kapcsolatait. Obama elhunyt apja Corsi szerint "poligám alkoholista" volt. A brosúrát eddig 475 ezer példányban rendelték meg militáns amerikai konzervatív csoportok - függetlenül attól, hogy az Obama-kampány FightTheSmears (Harcaragalmakellen) honlapja rendre cáfolja állításait.

A Corsi látogatását bejelentő sajtóközlemény szerint a szerzőt az Iszlám térnyerése miatt aggódó keresztény szerzetesek hívták meg Kenyába, és az előzetes terv szerint naponta küldött volna tudósításokat útjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását