2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP is feljelentést tesz

Az MSZP hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tesz az úgynevezett adatgyűjtési ügyben a Központi Nyomozó Főügyészségen - mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. október 7. kedd 18:47 - Hírextra
Amennyiben hivatalos személynek minősülnek a fideszes országgyűlési képviselők, és ebben a mivoltukban tudomást szereztek arról, hogy valaki országgyűlési képviselőket hallgatott le, akkor kötelességük lett volna feljelentést tenni - indokolta a szocialista politikus, miért fordulnak a nyomozó főügyészségnek.

Török Zsolt kitért arra, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szeptember 26-án azt mondta egy sajtótájékoztatón: a titkosszolgálatok törvényt sértettek, lehallgattak két ellenzéki országgyűlési képviselőt. Az ellenzéki párt azonban nem tett feljelentést képviselői lehallgatása miatt - fűzte hozzá Török Zsolt.

Elmondta, hogy a feljelentéssel tisztázni lehet, történt-e titkos adatgyűjtés. Amennyiben megállapítják, hogy nem történt ilyen, akkor el kell indulnia annak az eljárásnak, amely tisztázza, hogy Orbán Viktor és társai milyen tettet követtek el, amikor valótlanul rágalmazták a hatóságokat - közölte a képviselő.

Kitért arra, hogy hétfőn az Országgyűlésben Iváncsik Imre titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár egy azonnali kérdésére válaszolva azt mondta, a Magyar Köztársaság hivatalos szervei nem folytattak lehallgatást országgyűlési képviselőkkel kapcsolatban, nem hallgatták le sem Demeter Ervint, sem Kövér Lászlót.

Török Zsolt bemutatta, hogy a feljelentéshez mellékelték az Orbán Viktor szeptember 26-i sajtótájékoztatójáról készült hangfelvételt CD-n, valamint annak leiratát, illetve azt az üggyel kapcsolatos hét hangfelvételt, amely a Fidesz honlapján található.

A politikus utalt arra: korábban az MSZP három napot adott a Fidesznek, hogy tegyen feljelentést képviselői lehallgatása miatt, de az ellenzéki párt törvénytelen adatkezelés, illetve hivatali személlyel kapcsolatos eljárások miatt tett feljelentést.

A szocialista képviselő szerint sokkal egyszerűbben is lehetett volna tisztázni a kérdést, hiszen az Országgyűlésben működik nemzetbiztonsági bizottság, azt azonban nem hívta össze a testület ellenzéki elnöke.

Török Zsolt azon a véleményen volt, hogy "Orbán Viktor pajzsként tartja maga előtt Csányi Sándort".Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pártja hétfői frakcióülésén az MTI információ szerint arra utalt, hogy az adatgyűjtési ügy valódi célpontja Csányi Sándor OTP-vezérigazgató lehetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását