2024. május 2. - Zsigmond

Két vonat ütközött össze - három halálos áldozat

Két vonat ütközött össze Pest megyében hétfőn Monorierdőnél: a baleset miatt a közlekedés mindkét vágányon szünetel - mondta el Sigulinszky Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-nek.
2008. október 6. hétfő 10:55 - Hírextra
A balesetnek az MTI információi szerint 20-25 sérültje van.
Sigulinszki Tibor elmondta: a baleset nem sokkal tíz óra után történt Pilis-Monorierdőnél. Egy Debrecenből a főváros felé tartó Intercity utolsó kocsijának ütközött hátulról egy személyvonat. Jelenleg mindkét vágányon szünetel a közlekedés.

A MÁV próbálja biztosítani a közlekedést, az még kérdéses, hogy az egyik vágányt fel tudják szabadítani, vagy pótlóbuszokat kell beállítani az utasok szállítására.

A helyszínre 12 mentőautóval és három mentőhelikopterrel vonultak ki a mentők.
A sebesülteket a Honvéd, a Merényi és a Péterfy Sándor utcai kórházba szállítják.
Az OMSZ-nek arról nincs információja, hogy halálos áldozata lenne a balesetnek.

A baleset a Budapest–Cegléd vasútvonalon, Monorierdő vasúti megállóhelynél történt, körülbelül 10 óra 20 perckor, amikor a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A baleset miatt Monor és Pilis között nem közlekedhetnek a vonatok, az IC és a gyorsvonatok kerülő útvonalon: Újszász érintésével járnak majd, a helyi utasokat várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják.

Az utasoknak jelentős késésekre és járatkimaradásokra, járatösszevonásokra kell számítani.

Egy halálos áldozata is van a hétfő délelőtt Pilis-Monorierdőnél történt vonatbalesetnek - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Elmondta, hogy az eddigi adatok szerint egy férfi hunyt el a balesetben. A szóvivő elképzelhetőnek mondta, hogy további halálos áldozatok is vannak. A tűzoltók még nem fejezték be a műszaki mentést.
Hozzátette: a sérültek között többen életveszélyes állapotban vannak, 12 mentőautó és három mentőhelikopter van helyszínen.


Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói úgy tudják, hogy a sérültek közüll hármat életveszélyes állapotban mentettek ki a vonatból.

Beszámolójuk szerint a Budapest-Debrecen vonalon a Monori erdőnél bekövetkezett baleset után a rendőrség lezárva tartja a színhelyhez vezető utakat, csak a mentők, a tűzoltók és a MÁV műszaki szakemberei közelíthetik meg a szétroncsolódott vasúti kocsikat.

A monorierdői állomástáblától néhány száz méterre, a nyílt pályán álló szerelvény a síneken vesztegel, messziről annyit látni, hogy a tűzoltók feszítővasakkal mentik ki az utolsó kocsiba szorult, sérült utasokat.

Az MTI tudósítói azt látják, hogy a második szerelvény mozdonya az elől haladó vonatszerelvény alá fúródott, több vagon leesett a sínekről.

A sínektől 20-25 méterre két mentőhelikopter áll, ahová a sérülteket viszik, és időközben négy szirénázó mentőautó is elszáguldott a 4-es úton Budapest irányába.

A tűzoltók a sérülteket az ablakokon keresztül mentik ki, és összegyűjtik az utasok táskáit, értékeit.
A mentőautók és a helikopterek folyamatosan szállítják el a sérülteket, míg azoknak az utasok, akik viszonylag könnyebben sérültek meg, rendőrök nyújtanak elsősegélyt, illetve kísérik őket a közelben tartózkodó tucatnyi mentőautóhoz.

Az MTI helyszíni tudósítói arról is beszámoltak, hogy a baleset közelében, ahol családi házas övezet van, több száz ember gyűlt össze, figyelik a mentést, illetve várják a hozzátartozókról érkező híreket.


Győrfi Pál tájékoztatása szerint egy férfi és két nő halt meg a helyszínen a baleset következtében, de elképzelhetőnek tartja, hogy a roncsokból további holttesteket is kiemelhetnek a tűzoltók.

Hozzátette: mentőhelikopterrel négy életveszélyes sérültet, mentőautókkal pedig négy súlyos és 19 könnyű sérültet szállítottak kórházba. Elmondta azt is, hogy a környéket mentősök fésülik át, illetve a településen is keresik az esetleges sérülteket, így a könnyebb sérültek száma minden bizonnyal emelkedni fog.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a történtek miatt a rendőrség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt eljárást indított.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását