2024. május 2. - Zsigmond

Sztárok az állatok világnapján

Több száz állatbarát vonult fel vasárnap az Állatok Világnapja alkalmából idén is megrendezett hagyományos éves meneten, és a Noé Állatotthon Alapítvány meghívására ismét több médiasztár is csatlakozott a megmozduláshoz. A résztvevők között ezúttal is töb
2008. október 5. vasárnap 19:40 - Hírextra
A menetet Carlos, az alpaka vezette, nyomában a vakvezető és mozgássérülteket segítő kutyák, majd az állatotthonok önkéntesei következtek, az állatbarátok mögött pedig a lóháton érkezők zárták a sort.
A Noé Állatotthon Alapítvány, Budapest legnagyobb állatotthona közel 70 menhelyi kutyával érkezett a helyszínre; akadtak köztük kicsik-nagyok, fajtatiszták és keverékek, egészségesek és fogyatékosok is.

A legnagyobb sikert azonban mégis egy Sas névre keresztelt japán tyúk aratta, "aki" szintén menhelyi lakó és a szervezet alapítójának vállán tette meg az utat a Szent István téri Bazilikától a Hősök teréig.
Nick Árpád erőművész korábban is számos alkalommal segített a szervezet kis védenceinek, két évvel ezelőtt például menhelyi Mikulásként fogadta az állatotthonba érkező gyerekeket egy rendezvényen.

A Megasztár-győztes Tóth Vera néhány héttel ezelőtt a Noé Állatotthon Alapítványtól fogadott örökbe egy kutyust, s az vele érkezett most a felvonulásra. Az eredetileg Argó nevű, 10 hónapos mentett boxer kan ma már Matyi névre hallgat és elválaszthatatlan társa lett az énekesnőnek.

Keresztes Ildikó egy menhelyi ebbel, Philipp-pel érkezett a felvonulásra. Az idős, süket kutyus az énekesnő ölében tette meg az utat a Bazilikától a Hősök teréig.

Pirner Alma saját kutyájával, Bodzával, az agárral érkezett a felvonulásra. A táncosnő szintén nagy állatbarát; a szeptemberben megrendezett első magyar rúdtáncbajnokság nevezési díjait is az állatotthon lakóinak ajánlotta fel.

Az alapítvány állatotthonában jelenleg több mint 500 hontalan állatról gondoskodnak; közülük közel 70 kutyus vett részt a vasárnapi felvonuláson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását