2024. április 28. - Valéria

Főbírák tanácskoztak nálunk

Hétfőn Budapesten tanácskoztak az Európai Unió legfelsőbb bíróságainak elnökei - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, aki az Unió főbíráinak szövetségében az elnökhelyettesi tisztet is betölti. A tanácskozás
2007. december 10. hétfő 20:42 - Hírextra
Ez volt az első alkalom, amikor angol főbíró Magyarországra látogatott. A nagy nemzetközi tekintélyű bírói szervezet célja az Európai Unió legfelsőbb bíróságai tevékenységének összehangolása és a tapasztalatok cseréje. A budapesti ülés napirendjén a bíróságok közötti együttműködés és az uniós szervezet pénzügyi helyzete szerepelt. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke - aki a testület 2004-es párizsi megalakulása óta az uniós legfelsőbb bírósági elnökök szervezetének egyik alelnöke is - a többi között beszámolt arról a három átvilágító tanulmányról, amelyek a magyar bíróságok ítélkezési gyakorlatát és igazgatási tevékenységét elemzik. A magyar főbíró az ülés után a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a magyar bírák számára az uniós szervezet által szervezett csereprogram rendkívül fontos, mert így közvetlenül megismerhetik a nagy nyugat-európai bírósági rendszerek, az angol, a német és a francia bíróságok működését.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását